Nyheter Vetlanda

Nu är Vetlandas kvartsmiljonlogga klar

Vetlanda kommuns nya logotype som togs fram för minst en kvarts miljon är nu klar. Det gamla kommunvapnet försvinner i den nya marknadsföringen.

Enligt kommunledningen är den nya symbolen ”mänskligare, varmare och mer utåtriktad” och visar ”öppenhet, uppkopplad, natur, kreativitet och trovärdighet”.
Färgerna är gult (vete), blått (vatten), grönt (natur) och brunaktigt (jord).
Inom kort börjar den gamla grafiska profilen bytas ut, såtillvida kommunfullmäktige ger sitt godkännande i  maj.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Nej nu jädrar måste det bli ett slut på dessa dumdristiga och horribla förslag. Är det tjänstemännen som styr Vetlanda kommun? Det finns ingen politiker som ens beslutat att utreda införandet av ny logga!
  Det är Färjhage & Compani som upphandlat alltsammans utan att ens höra med politikerna. Alla de politiker som jag talat med har bekräftat att ingen politiker någonsin diskuterat eller föreslagit ny logga!
  Vem styr? Politikern Kommunalrådet Bohman som ska leda kommunen: Sätt ner foten och markera vem det är som ska styra i Vetlanda kommun. Om du inte klarar detta p g a Håkansson & Färjhages ständiga bestämmanden så avgå i god tid före valet eller lämna över till kommunens opposition! Sämre kan det inte bli!
  Läser på kommunens hemsida hur kommunikatör felaktigt påstår att politiker beslutat och gett tjänstemän och konsult ett sådant uppdrag. Stopp och belägg!
  Alla superlativer, argument och påståenden är köpta för en dyr peng för att försöka staka ut vägen till en ny grafisk profil. Vi har redan en profil som duger till 100%.
  Den nya ser ju för övrigt barnsligt ful ut och ingen blir gladare av att se detta ”missfoster” blir varken goare, rundare, trivsammare eller mer jordnära. Men för mer än en kvarts miljon av våra skattepengar har konsulten lyckats förvränga synen på dessa arma stackars kommunikatörer.Men det är inte ert fel. Ni saknar en ansvarsfull chef som kunnat stoppa detta tidigare. Dock gäller bättre sent än aldrig. Så Tommy Bohman: Trots dessa bortkastade ”lärpengar” på mer än en kvarts miljon se till att stoppa förslaget innan kommunen drabbas av än mer utgifter!
  Skattebetalare

 2. Det finns inget beslut att byta logga.
  Om tjänstemän tar fram förslag, betyder inte
  att man ska byta, det blir i så fall politiskt beslut.
  Som Moderater kommer vi inte ställa upp på detta.

  1. Moderaternas gruppledare är den som är närmast kommunchefen, som personal- och organisationsutvecklare, därför ser jag det märkligt att moderater hoppar av just nu före en start av politisk hantering. Moderater kan inte vara ovetande om allt arbete som redan är nedlagt, vilket inte stannar vid kvartsmiljonen – varför drar man i handbromsen nu – är ni rädda för kommunchefen?
   Ska vi läsare på Höglandsnytt tolka att det är moderaternas gruppledare som nu satt ner foten? Behöver inte förklaras de flesta vet vilka moderaterna är.

 3. Det var ta mig fan den fulaste Logga jag har sett, och för det priset! Är dom totalt galna nere på Kommunhuset????

 4. Kunde väl bytt slogan också? Här varslar människor och företag. Var nog bättre när det var kommunen med ax?

 5. Varför råder inte ”sunt förnuft” bland politiker och vissa tjänstemän? Det är ju själve fan att jag som skattebetalare ska behöva vara delbetalare på detta! Vad för dumhet sker härnäst?

Kommentarer avstängda