Jönköpings län Vetlanda

Nu blir det andra bullar av – kallas till förhör efter nedläggningen i Vetlanda

Per Åsling (c), ordförande i riksdagens skatteutskott, kommer kalla Skatteverkets generaldirektör till utskottet efter att Skatteverket beslutat lägga ner sitt kontor i Vetlanda.

20 anställda i Vetlanda drabbas av nedläggningen. Ytterligare flera hundra anställda drabbas på andra orter i Sverige (bl a Värnamo) när Skatteverket lägger ner.
”Det är ett hårt slag mot stora delar av landet och ett nytt steg i centraliseringen. Det bekymrar mig väldigt mycket. En stark och robust myndighetsstruktur måste finnas i hela landet, säger Per Åsling och menar att Skatteverkets motivering att bärkraften inom företagsbeskattning inte är tillräckligt hög ute i landet är helt fel.
”Utgångspunkten måste vara att Skatteverket ska finnas där företag finns. Dessa finns även utanför storstäderna och jag ser nu en risk att de inte får samma möjlighet till bra kontakt med myndigheten. Om bärkraften i dag är för låg så tror jag centralisering av myndigheter, makt och arbetstillfällen driver på den utvecklingen ytterligare. Det är en avrustning av delar av landet, säger Per Åsling.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook