Debatt

”Nu darrar de konservativa lyxlirarna”


”Det är fart i påven. Nu darrar de konservativa lyxlirarna i katolska kyrkan”, skriver Lars Håkan Halldin i en insändare på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Nu darrar de konservativa lyxlirarna i katolska kyrkan. In kommer barfotaprästerna. De lyfter fram barfotateologin. ”En påve som vågar sig ut i en favela och säga till folket ni är inte ensamma jag står på er sida”. Sådant värmer i en person som jag. Skulle vilja stå i arbetslöshetskön säga: ni är inte ensamma jag står på er sida.
Han vågar tala om en kämpande och aktiv kyrka. Ungdomarna ska ut på gatorna protestera.

Mitt i all denna positiva energi säger han som det är: jag, kyrkan och världen står inför enorma problem. Påven måste lösa kyrkans konservatism, det gör han med ungdomen och de fattiga som spjutspets.

Om ingen galning ändar Påvens liv ser vi grunden till nya Katolska Kyrkan en kämpande, uppsökande och missionerande kyrka.

Påven jag gillar dig.

Från Lars-Håkan Halldin, språkrör för goda tankar.
Centerpartiet Classic

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

 1. Lars-Håkan – vi gillar dig!
  Läser dina insändare och ser att vi har mycket gemensamt i uppfattningar.
  Din tidigare insändare om den misslyckade arbetslinjen var strålande. Vad jag däremot inte förstår är att du skriver Centerpartiet, Classic. Centern av idag är ett kapitalt misslyckat partibygge. Jag läste för några veckor sedan en tidningsartikel från center-riksdagsman från Vetlanda. Denne typiske, vacklare, ville låtsas påskynda skyddsjakt på varg men ville samtidigt odla en vargstam. Där har vi centern i ett s k nötskal. De vill va alla till lags och oftast även de som förespråkar den misslyckade arbetslinje-politiken. Partiledaren är katastrof och det håller inte att gå hand i hand med de andra. Partiet försvinner med all rätt!
  Du fångar en hel del intressanta händelser – senast påvens budskap. Tack för att det finns såna klarsynta människor i vårt samhälle. Men för allt i världen, ”Centerpartiet Classic”….?

  Vi behöver ett nytt parti, du har nyckeln till framgång! Lås upp och öppna dörren!
  Tidigare centerpartist

Kommentarer avstängda