"Nu får det förbanne mig vara nog" | Höglandsnytt
Debatt

”Nu får det förbanne mig vara nog”


[adrotate banner=”28″]
”Nu får det förbanne mig vara nog. Sifoundersökningen visar med tydlighet det Centerpartiet Classic tidigare sagt. 97 % av svenska folket tycker inte som vi och tycker inte om oss”, skriver Eksjödebattören Lars-Håkan Halldin på tal om senaste opinionsundersökningen där centerpartiet bara får 2,8 procent.
[adrotate banner=”27″]
Det dåliga idéprogrammet, dess skugga hänger över oss. Vi har gjort djupanalyser av attityden till programmet och får bilden att det saknas ett trovärdigt avståndstagande från merparten av det som framfördes i programmet. Man säger att partiledaren inte tar avstånd med djup och engagemang utan tycker det var ett misslyckande att inte den planerade förnyelsen gick igenom.

I knarkfrågan är det på samma sätt, engagemanget och djupet i att centerpartiets ledning är mot tokerierna om liberal knarkuppfattning. Den frågan hänger som en våt filt över partiet.

Gårdsstödet
Förslaget om att ändra gårdsstödet slår mot våra kärnområden. Jag säger som Skåningar, Västgötar och Östgötar som ringt mig sagt: ”Lars-Håkan du tror väl inte jag röstar på ett parti som kostar mig 250 000 kr om året, tror du jag mist förståndet”.

Folk är kloka och kunniga, de vet att den liberala inriktningen inte hör hemma i Centerpartiet. De ställer frågan: finns det två slags liberalism, Centertolkning eller Folkpartiets tolkning liberalism? Statsvetenskapligt finns en sorts grundliberalism. Den rådande liberalismen i Sverige är en socialliberalism. Att säga dessutom den är grön känns ovetenskapligt och tyvärr lite dumt.

Inte övertygande
Engagemanget för lantbruket, landsbygden och de gröna näringarna känns inte speciellt övertygande efter gårdsstödsförslaget tyvärr.

Någon har sagt vi har inte kommit ut med våra frågor men det är vad vi gjort. Vi har kommit ut med våra frågeställningar mycket bra men de som ska rösta på oss de säger rungande nej till detta.

Trollformel
Att hitta någon trollformel för att rätta till detta inför valet och få trovärdighet tror jag inte är möjligt.

Jag säger till er Centerpartiet Classic har en sak att erbjuda: blod svett och tårar. Vi kommer ställa oss bakom en trovärdig makeover i decentralistisk riktning, i folkflertalets intresse med ekologi, humanism, och varsamhet med ändliga resurser. Dock efter valet.

Lars-Håkan Halldin Klassisk centerpartist, Eksjö

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. I nästa val kommer bönder från Västergötland, Östergötland och Skåne lägga sig på soffan om vi skall tro på Haldin. I alla fall de som ringt honom och berättat att de inte tänker rösta på ett parti som kostar dem 250 000 kronor.

    Det finns nämligen inget annat parti att rösta på eftersom samtliga partier kostar varje bonde från dessa områden oerhört mycket pengar. Men de gräver sin egen grav om de inte röstar på ett alliansparti eftersom kostanden stiger lavinartat med en rödgrön regering där S, MP och V får regera.

Kommentarer avstängda