Nyheter Sävsjö

”Nu ger vi oss inte” – Rörviksborna vill ha cykelväg

Rörviksborna är upprörda över att det inte händer något med gång- och cykelvägen över järnvägen. ”De har verkligen lurat Rörviksborna”, säger Rune Thor.

Rörviksbon Rune Thor som engagerat sig i lokala trafikfrågan var besviken efter senaste mötet med Sävsjö kommun och Trafikverket där det deklarerades att en gång- och cykelväg längs det smala och farliga partiet av Storgatan över järnvägen och mot Allgunnen var för dyr.
”Men jag får inget svar på hur mycket det kostar. De har inte projekterat”, säger Rune Thor som tillsammans med Rörviksborna nu kräver att det sker en ordentlig utredning och projektering.
”Det måste ske till nästa år. Nu ger vi oss inte. Vi vill ha svart på vitt”, säger Rune Thor som menar att det är Trafikverkets ansvar att rätta till vägen som blev felbyggd från första början: smal, skarp sväng, räcken på båda sidor och 1000 fordon per dygn.

Frågan om cykelvägen i Rörvik har blivit en riktig långbänk. I 19 år har ortsborna kämpat för en förändring. Nu vill Rune Thor att spaden sätts i jorden till 20-årsjubileet.

[Henrik Simonsen]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Ja det är för djävligt att det inte kan göras något i Rörvik. Mycket dåligt av vägverket att inte de byggde den redan när de gjorde den nya vägen. Visa handlingskaft nu.

Kommentarer avstängda