Ydre

NU KOMMER DET: Stor satsning i grottan

En naturhinderbana vid grottsystemet Trollegater i Kinda i Smålands nordligaste utkant är ett av projekten om som nu får medel av Länsstyrelsen i Östergötlands län.

Länsstyrelsen utlyste under sommaren medel för idéer som kunde bidra till att utveckla Östergötlands län. Det var första gången som Länsstyrelsen Östergötland testade arbetssättet med utlysning av pengar för regionala tillväxtsatsningar.

Totalt skickades 17 idéer in och efter en urvalsprocess har nu beslut om vilka som får del av medlen tagits. Det är sju idéer som ges möjlighet att genomföras med stöd från Länsstyrelsen.

– Vi ville genom utlysningen av projektmedel bjuda in till kreativitet och nytänkande kring hur vi tillsammans kan utveckla vårt län. Nu ser vi fram emot att få följa dessa projekt och se hur deras resultat kommer landa i länet, säger Erica Lindberg, ansvarig för verksamheten på Länsstyrelsen Östergötland, i ett pressmeddelande.

Ett av projekten rör populära och spektakulära Trollegater väster om Rimforsa.

Projektet vill anlägga en naturhinderbana för att utveckla det omtyckta besöksmål Trollegater, en av Sveriges största urbergsgrottor. Målet är att ge ett mervärde för både turister och lokalbefolkning genom att lyfta ett unikt besöksmål, uppmuntra och inspirera till ett rikare friluftsliv, stimulera naturupplevelser väcka intresse, förståelse och omtanke för natur och miljö, samt att skapa relation till vår historia.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook