Jönköping Jönköpings län

Nu misstänks företagaren för fyra mord

Jönköpingsföretagaren som suttit häktad misstänkt för dubbelmord på ett pensionärspar i Norrahammar misstänks nu också formellt för dubbelmord på ett pensionärspar i en sommarstuga på Hökensås.

Företagaren har erkänt våld mot paret i Norrahammar och att han tänt på deras hus.
Branden på Hökensås på gränsen mellan Jönköpings och V Götalands län i februari togs upp på nytt efter att nya uppgifter framkommit.
”Vi tog över den här förundersökningen eftersom vi såg vissa likheter. Det fanns vissa samband som jag inte närmare vill gå in på. Vi har lagt ihop olika saker och kommit fram till att han skulle delges skälig misstanke, vilket är den lägre misstankegraden, säger åklagaren Anders Brokelind till TT.
Jönköpingsföretagaren, familjefadern och fotbollstränaren delgavs misstanke vid förhör igår måndag. Finns ännu inga uppgifter om hur han ställer sig till anklagelserna.
”I det utredningsläget vi är nu har vi svårt att gå in på vilka omständigheter det är som gör att mannen misstänks även i Hökensåsbranden. Det är uppgifter som polisens utredare behöver behålla för sig själva, exempelvis inför de fortsatta förhören”, säger Anders Brokelind i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook