Debatt Opinion

”Nu förlänger vi satsningen på yrkesvux”

”Vi måste ytterligare hjälpa till för att få ungdomar i arbete. Därför har vi beslutat oss för att förlänga den framgångsrika satsningen på yrkesvux”, skriver riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl på Höglandsnytt Debatt.

Läget i Europa, med finansiella problem, påverkar även Sverige. Tyvärr så ser det ut som om lågkonjunkturen kommer att pågå ett tag framöver och vi måste ytterligare hjälpa till för att få ungdomar i arbete.
Därför har vi beslutat oss för att förlänga den framgångsrika satsningen på yrkesvux – nästan 90 procent av de studerande har fått jobb eller startat företag, sex månader efter avslutad utbildning.
Jag hoppas att fler utbildningsanordnare i Jönköpings län känner sig manade att ansöka om att få bedriva en yrkeshögskoleutbildning. Yrkeshögskola är en garant för fler jobb i länet. Totalt satsar vi i Alliansen drygt åtta miljarder kronor på bland annat fler utbildningsplatser inom yrkesvux, lärlingsvux, folkhögskolan och Yrkeshögskolan.

Vi föreslår också i vår budget en förstärkning av nystartsjobben. En arbetsgivare som anställer en ungdom som varit arbetslös i minst 12 månader ska få ett större stöd motsvarande dubbla arbetsgivaravgiften.

Emma Carlsson Löfdahl (FP), riksdagsledamot och yrkeslärare

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook