Jönköpings län

Nu ska de äldre få bättre mat av kommun

Nu tar socialförvaltningen i Vaggeryds kommun första steget mot att laga mat från grunden på äldreboendena. Först ut blir Furugården med start under hösten 2017.

Nyordningen presenteras under tidiga onsdagseftermiddagen.
2012 gjordes en extern utredning om kommunens måltidsverksamhet av Dining Development, detta blev starten som har lett fram till beslutet att låta socialförvaltningen ta ett helhetsgrepp för vård- och omsorgen om våra äldre.

– Detta innebär att vi i framtiden har möjlighet att servera mat som är anpassad till vår äldre målgrupp och tillagad i vår egen regi. Målsättningen är att komma igång med matlagning från grunden på Furugården som då kommer att leverera maten även till Sörgårdens äldreboende, säger socialchefen Lotta Damberg i ett pressmeddelande.

När det gäller distribution av matlådor kommer förvaltningen att upphandla dessa externt för att möta de krav som ställdes i utredning 2012, bland annat större valmöjligheter på maträtter.
– I utredningen fick vi kritik för att vi inte kunde hålla kraven på varmhållning utifrån livsmedelslagstiftningen. Vi kommer därför att upphandla kylda matlådor. Detta ger kunden även möjlighet till att själv välja när man vill äta sin mat, säger Lotta Damberg

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook