Debatt

Nu syns sprickorna i Vetlandaalliansen

Min negativa inställning till och krav på blockpolitiken – av känt Vetlandamärke – ska synas i sina grundvalar. Sprickorna inom alliansen framträder tydligt nu när vi går mot val 19 september.

C, M, KD och FP markerar sin maktposition, – nu senast med utspel om tilläggsbudget för 2011 – som om oppositionen inte har med frågan att göra. Pratar ni inte med varandra över blockgränser om de verkligt stora frågorna? Tar alliansen poäng på sådant spel – då är det billiga poäng.

 

När valet är överspelat, då vi ska sätta in rätt ledare och ledamöter i styrelser och nämnder, vill jag kräva att det som är bra för alla oss som ska gå till val ska vara överordnat parti- och blockpolitik. Dessutom före valet tydligt synliggjort vilka som är beredda att ta på sig ansvar för kommunalrådsposten.

 

Mitt förtroende för blockpolitik av i dag i Vetlanda Kommun är mycket lågt.

 

Den 20 september vill jag se ledare som kan öppna mot något nytt som kan liknas vid en samlingsregering, där alla partier i bättre demokratisk ordning ska ha möjlighet att bli hörda och självklart vara med och ta fullt ansvar.

 

Centerpartiet sprider bilder om att ha varit ledande parti under snart 40 år, vilket kan ge anledning till olika eftertankar. Är vi inte nöjda med läget, har vi förutsättningar att välja för att nå förändringar söndagen den 19 september.

 

Vi har potential för att kunna vara bättre om partsbalans ges logiska utrymmen i lokala politiken.

 

JACK ANDREÉN

villrådig i Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook