Jönköpings län Nässjö

Ny ägare till vårdcentralen i Forserum

Från och med 1 maj i år drivs vårdcentralen Familjeläkarna i Forserum som filial till Bräcke Diakoni Vårdcentralen Nyhälsan i Nässjö, meddelar regionledningen idag torsdag.

Det har en tid varit osäkert hur vårdcentralen i Forserum skulle drivas vidare. Region Jönköpings län har nu godkänt övertagandet som innebär att Bräcke Diakoni tar över ansvaret för invånarna som valt Familjeläkarna i Forserum och driver mottagningen inom ramen för sitt nuvarande avtal med regionen. Personalen anställs av Bräcke diakoni och fortsätter sitt arbete i Forserum som tidigare. Mottagningen kommer att vara öppen måndag-fredag men det kommer bli kortare öppettider.
LÄS MER: Höglandsläkare jobbar 14 timmar om dagen – nu orkar han inte längre
Bräcke diakoni drivs i stiftelseform med säte i Göteborg. Stiftelsen har i storleksordning 750 anställda och omsätter i storleksordning drygt 30 miljoner kr.
– Vi är både glada och stolta över att få vara med och driva verksamheten vidare med den fantastiska personal som redan finns, säger Erik Andersson, områdeschef på Bräcke diakoni.
Distriktsläkaren och tidigare ägaren, Berndt Svensson, fortsätter att arbeta vidare men får nu hjälp av andra läkare.
Det kan bli nödvändigt att hålla stängt vissa klämdagar och under delar av semesterperioden i sommar.
– Berndt har inte haft semester på ett par år och det kan vara svårt att få tag på tillräckligt många semestervikarier, säger Erik Andersson.
Familjeläkarna i Forserum AB, bolaget bakom vårdcentralens tidigare drift omsatte ifjol 13,8 miljoner kr och har nio anställda. Vinsten blev 2,1 miljoner kr efter att ha betalat ut 3,1 miljoner kr i löner. Omsätningen har minskat med ca 4 miljoner kr sedan rekordåret 2012 men vinsten är den högsta sedan bolaget bildades för åtta år sedan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook