Eksjö

Ny bakterievarning i Eksjö kommun – måste koka dricksvattnet

Bara någon vecka efter att avloppsvatten runnit rakt ut i en badsjö och gjort barn i Ingatorp magsjuka tvingas nu Bellöborna koka sitt dricksvatten.

[adrotate banner=”27″]
Tidigare i juli blev barn i Ingatorp magsjuka efter att ha badat på ortens badplats dit avloppsvatten runnit från Hjältevad. Badplatsen måste stängas på obestämd tid.

Idag lördag meddelar Eksjö kommun att det troligtvis kommit bakterier i dricksvattnet från Bellö vattenverk.
Bellöborna rekommenderas därför att koka sitt dricksvatten tills vidare.
En dricksvattentank har körts ut till gamla affären i Bellö.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Nu är det dags ställa frågan vad sysslar Eksjö kommun med. För inte allt för länge sedan redovisade de att man ska bygga en avloppsledning genom Mycklaflon lägga ledningen på sjöns botten. Man ställde ut garantier om hög säkerhet man gick väl så långt att man garanterade med Tage danielssons välkända ord ”att det sker en olycka är helt osannolikt så osannolikt att det aldrig kan hända och händer det då är de så osannolikt atd et sker så sannolikt har det aldrig hänt.

    Nu läcker skitvatten ut i Ingatorpssjön barn blir sjuka badförbud införs. Nu händer samma osannolika olycka i Bellö folk måste koka dricksvattnet för det läcker in skit i sjösystemet där man tar dricksvatten. Nu har man ställt ut en tank som Bellöborna får dricksvatten från.

    Den ledning som skall byggas genom Mycklaflon skall anslutas till just det reningsverket i Bellö. Men sannolikheten att det händer i Ingatorp eller Bellö en gång till den är så osannolik så det sannolika som hänt har inte hänt.

    Frågan är Eksjö kommun bör nog ta en överläggning med Länsstyrelsen och påpeka kommunalt avlopp är nog ingen bra lösning låt folk bygga trekammarbrunnar och fosforfällor det är säkrare. Det som är privat det vinner i längden. Lyssna och lär Eksjö politiker.

Kommentarer avstängda