Vetlanda

Ny buskörning i Vetlanda – nu har invånarna fått nogRapporter kommer nu in om ny omfattande fortkörning på gator i bostadskvarter i centrala Vetlanda. Bilförare ”flyger fram” trots avsmalnade gator.

Det handlar bl a om fortkörningar på Norrvägen i ett barntätt bostadsområde. Det kommer också klagomål om fortkörare på Kullgatan trots att vägen smalnats av vid ett övergångsställe. Detta ska dock inte alls ha hjälpt.
”Bilarna tar fart från korsningen och ”flyger” fram ända upp till gatan slutar. Vi väntar bara på att det är ett oskyldigt barn som kommer i vägen”, berättar Vetlandabor via Synpunkt Vetlanda.

”Vi har ett ökande problem med höga hastigheter på tyvärr många platser. Norrvägen finns med i vår riskbedömning, om åtgärder kommer göras är i dagsläget inte klart. Inget ska behöva hända, att påverka trafikmoralen hos människor som kör fort är ett svårt och långsiktigt arbete. Tyvärr glömmer många förare bort det stora ansvaret som det innebär att köra i trafiken. Alla problem kan inte byggas bort utan förare måste tillsammans ta ansvar”, svarar Weronica Hedberg, trafikingenjör på tekniska kontoret.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook