Nyheter Småland

NY DÖDSOLYCKA I STORMSKOG – Man dödad av träd

Olycka med dödlig utgång under stormen Knud. Den man som skadades av ett fallande träd i samband med reparationsarbetet av elnätet i Fjärås, Kungsbacka efter stormen Knud har avlidit.

– Det är med sorg vi har tagit emot beskedet idag. Jag är djupt bedrövad över det som inträffat och mina och våra tankar går just nu till den avlidnes familj, vänner och kollegor, säger elbolaget Ellevios VD Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

En man skadades svårt under natten mot lördag, i samband med reparationsarbetet i spåren av stormen Knud. Det var under arbete vid en ledning i Fjärås i Kungsbacka som mannen fick ett träd över sig. Han fördes med helikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Trots insatserna på sjukhuset gick hans liv inte att rädda. Mannen arbetade för Vattenfall Services, på uppdrag av Ellevio. Exakt vad som har inträffat är fortfarande oklart.

– En person har mist livet under sitt arbetspass och vi måste gå till botten med hur det kunde hända. Säkerhet går alltid främst och en olycka är ett fullständigt misslyckande för oss. Det här är en mycket tung dag för oss alla, men naturligtvis allra mest för den omkomnes närmaste, säger Johan Lindehag.

Olyckan utreds nu av polis och Arbetsmiljöverket. Samtidigt har Ellevio startat en egen utredning. Under stormhelgen avled en man i Högsby kommun när han utförde arbete åt elbolaget Eon. Ett träd föll över honom.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook