Ny förlust men Vetlanda BK slutspelsklart | Höglandsnytt
Bandy

Ny förlust men Vetlanda BK slutspelsklart

Vetlanda BK är klart för slutspel. Men man är det inte på grund av egen kraft. Det blev nämligen förlust mot Västerås med 4-7, men återigen förlorade Bollnäs vilket innebär att Vetlanda BK hamnar topp-åtta.

[adrotate banner=”28″]
Matchen mot Västerås är inget som går till historien som en bra bandymatch. En avslagen historia inför blott 630 åskådare.
Matchens behållning sett med VBK-ögon var annars unge Pontus Vilens två mål. Vetlanda BK-juniorens två första elitseriemål någonsin. Det första som betydde 1-1 blev han för övrigt framspelad av en annan junior, Daniel Johansson. Pontus gjorde också 3-3 i 66:e minuten.
Därefter drog Västerås i målprotokollet och gick fram till 7-3 innan Daren Richardson reducerade till 7-4 på hörna.
Noterbart är att Johan Löfstedt saknades på grund av sjukdom men att målvakten Jonas “Skorven Persson nu var tillbaka i Vetlanda BK-målet.

Säkrade slutspelsplatsen
Samtidigt vann Kungälv med 5-3 mot Bollnäs på bortais och detta medför att Vetlanda BK redan säkrat slutspelsplatsen trots att tisdagens hemmamöte mot Vänersborg återstår.
Kungälv säkrade i och med sin seger en elitserieplats till nästa år och såg till att Gais, tillsammans med Kalix, Sirius och Ljusdal tvingas kvala för att hänga kvar.
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook