Bandy

Ny förlust men Vetlanda BK slutspelsklart

Vetlanda BK är klart för slutspel. Men man är det inte på grund av egen kraft. Det blev nämligen förlust mot Västerås med 4-7, men återigen förlorade Bollnäs vilket innebär att Vetlanda BK hamnar topp-åtta.

[adrotate banner=”28″]
Matchen mot Västerås är inget som går till historien som en bra bandymatch. En avslagen historia inför blott 630 åskådare.
Matchens behållning sett med VBK-ögon var annars unge Pontus Vilens två mål. Vetlanda BK-juniorens två första elitseriemål någonsin. Det första som betydde 1-1 blev han för övrigt framspelad av en annan junior, Daniel Johansson. Pontus gjorde också 3-3 i 66:e minuten.
Därefter drog Västerås i målprotokollet och gick fram till 7-3 innan Daren Richardson reducerade till 7-4 på hörna.
Noterbart är att Johan Löfstedt saknades på grund av sjukdom men att målvakten Jonas “Skorven Persson nu var tillbaka i Vetlanda BK-målet.

Säkrade slutspelsplatsen
Samtidigt vann Kungälv med 5-3 mot Bollnäs på bortais och detta medför att Vetlanda BK redan säkrat slutspelsplatsen trots att tisdagens hemmamöte mot Vänersborg återstår.
Kungälv säkrade i och med sin seger en elitserieplats till nästa år och såg till att Gais, tillsammans med Kalix, Sirius och Ljusdal tvingas kvala för att hänga kvar.
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook