Vetlanda

NY PRODUKT: Vetlandakorv som doftljus

”Würst candles” – det är namnet på den nya kollektionen doftljus som nu lanseras av Vetlandabaserade charkuteriföretaget Stensåkra.

– Vi försöker alltid blicka framåt och komma på nya idéer för hur vi kan placera våra korvar i livets alla dimensioner. Vi är därför stolta över att äntligen kunna presentera doftljus som det senaste tillskottet i vår produktflora, säger marknadschef Evelina Starck.

Månader av produkttester och marknadsanalyser har resulterat i den nya kollektionen doftljus – som kommer finnas i de tre aromatiska och matiga dofterna grillad chorizo, ugnsbakad falu och stekt prinskorv och som lanseras idag första april.

– För oss var doftljus ett naturligt nästa steg i utökandet av vårt produkterbjudande. De undersökningar vi har gjort visar tydligt att det finns en stor efterfrågan på doftljus med doft av korv, säger Evelina Starck.

Doftljuskollektionen produceras i begränsad upplaga och kommer att finnas till försäljning i välsorterade doftljusbutiker.
– Det är väl kanske inget som gemene man köper, utan vi riktar oss till våra mest trogna och hängivna kunder. Fördelen med kollektionen är ju att ens hem fortfarande kan få lukta korv även om man inte har lagat det hemma, säger Evelina Starck.

Av: Redaktionen, [email protected]hoglandsnytt.se Gilla oss på Facebook