Nyheter

Ny prognos: kraftig ökning av asylsökande


[adrotate banner=”27″]
I en ny prognos över antalet asylsökande till Sverige i år räknar nu Migrationsverket med 80 000 asylsökande istället för som tidigare 61 000, rapporterar DN.

Migrationsverkets generaldirektör riktar i DN-intervjun hård kritik mot kommuner som vägrar ta emot flyktingar och överväger låta myndigheten köpa egna boenden för att slippa hyra dyra asylplatser.

Fortsatta kriget i Syrien och striderna i Irak anges som orsaker till asylökningen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. En av anledningarna till att kommuner är tveksamma att ta emot fler flyktingar är att det blir dyrt för kommuninvånarna som måste stå för vård, skola och omsorg. Många flyktingar har dessutom svårt att få jobb vilket innebär att kommunerna måste dela ut försörjningsstöd.

    Istället för att uttrycka missnöje i massmedia bör generaldirektören för Migrationsverket se över möjligheter att fullt ut finansiera flyktingmottagandet så att kommuninvånrna inte behöver stå för kostnaderna. Detta skulle inte bara gynna svenskfödda kommuninvånare utan också kommuninvånare som är utladsfödda och som kommit till kommunerna som flyktingar tidigare.

  2. Det gör inte de asylsökande heller – de kommer från ett rent helvete!

  3. Gunnar Gadderyd menar att Migrationsverkets pengar inte kommer från himlen och det har han rätt i men Migrationsverkets pengar kommer från betydligt flera skattebetalare än de som exemplevis finns i Vetlanda kommun eller i Nässjö kommun.

    Om migrationsverket fullt ut finansierar kostnaden för flyktingmottagandet blir kostnaden betydligt lägre per kommuninvånare i små landsbyggdskommuner med begränsade ekonomiska resurser att försörja flyktingar. Detta är en kunskap som Gadderyd saknar när han påpekar att Migrationsverkets pengar inte kommer från himlen.

Kommentarer avstängda