Ekonomi Höglandet Nässjö Toppnyheter

Ny storsatsning på flyktingar i Nässjö

Tillväxtverket har beviljat stöd till en förstudie med titeln ”Främja enkla jobb och enklare vägar till jobb”. Tanken äratt skapa anställningar genom järnvägs- och teknikutbildning för nyanlända i Nässjö.

Uppdraget genomförs av börstnoterade Rejlers AB i samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nordic Infracenter.

I förstudien ska nya modeller analyseras för utvärdering av anställningsbarhet och matchning mot arbetsgivarnas krav baserat på språkkunskaper, personlighetsprofiler, yrkeskompetens och förståelse för det svenska arbetssättet. Personerna som kan tänkas bli anställda ska vara bosatta på Höglandet.

-Att få arbeta tillsammans med branschen och samhället för att på kort tid skapa arbetsstolta kvalificerade anställda av tidigare bidragstagande nyanlända är en otrolig ära. Tillsammans ser vi hur vi på Rejlers bidrar till hur bygden, branschen och samhället utvecklas genom relativt små insatser, samtidigt som vi ger nyanlända individer en större chans till en ljusare framtid, säger Martin Ångman, utvecklingskonsult på Rejlers, i ett pressmeddelande.

Förstudien kommer att pågå mellan 2017-04-17 och 2017-08-31. I förstudien ska även utbildningsplaner och krav på lärare och föreläsare i efterföljande utbildningsfas utredas och fastställas.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook