Ny strid om Jesus | Höglandsnytt
Jönköpings län

Ny strid om Jesus

Socialdemokratiska ungdomsförbundets (SSU) valfilm inför kyrkovalet nästa veckan väcker ont blod eftersom partiet påstår att Jesus i tillägg till att vara kristendomens grundare och Guds son dessutom var socialdemokrat.

Problemet är att Jesus vandrade på jorden cirka 1850 år innan socialdemokratiska arbetarpartiet bildades i Sverige samt att många företrädare för Svenska kyrkan aktar sig för att partipolitisera kyrkan. Bland annat därför har folk reagerat på filmen.
”Så urbota dumt. SSU försöker lägga beslag på Jesus”, twitterkommenterar Huskvarnabon och tidigare pastorn Lasse Väcklén.
”[Filmen] upprör, irriterar och gör folk förbannade. Detta påminner mig om hur dåtidens elit tyckte om Jesus”, twitteranalyserar Jakob Olofsgård, pastor i Jönköping.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. JESUS VAR INTE MODERAT!
    Ja inte upprör det mig att ssu använder Jesus som reklamnamn och hänvisar till hans budskap. En intressant infallsvinkel. En sak vet jag i varje fall Jesus var inte Moderat. Läs de fyra evangelierna inte heller de nya Moderaterna passar in där.

  2. Bra skrivet men Jesus (om han nu fanns) var nog varken socialist eller moderat. Han var nog snarare en humanist som bryr sig om medmänniskor och vår jord med dess mångfald i ett längre perspektiv, som tyvärr inte vår folkvalda regering vill förstår sig på eller ens försöka begripa värdet av.

Kommentarer avstängda