NY STUDIE: Svenskar är bättre än norrmän och finländare | Höglandsnytt
Höglandet

NY STUDIE: Svenskar är bättre än norrmän och finländare

Svenskar och finländare är något bättre än norrmän på att äta vegetariskt. I Sverige äter 10 procent vegetariska middagar fem dagar i veckan eller oftare, jämfört med 12 procent i Finland och bara 4 procent i Norge. Var tredje norrman äter aldrig vegetariska middagar, jämfört med 7 procent i Finland och 12 procent i Sverige, visar en undersökning genomförd av Yougov.

I Sverige är man bättre på att handla ekologiskt än i Norge och Finland. Var tredje svensk uppger att 7 av 10 matkassar innehåller ekologiska varor, jämfört med var tionde norrman och finländare. I Sverige är det bara 5 procent som aldrig handlar ekologiska varor, jämfört med 11 procent i Norge och 9 procent i Finland.

Högutbildade gör överlag mer hållbara val eftersom de oftare väljer ekologisk och vegetarisk mat samt källsorterar. Denna tendens märks i all tre länderna.

Källa: Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 21-24 oktober 2016 har sammanlagt 1004 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook