NY TOPPMATCH av Vetlanda BK – utslagna ändå

Vetlanda BK avslutade World Cup genom att spela 3-3 (1-3) mot favorittippade Västerås under lördagsförmiddagen.

Resultaten innebar att VBK blev trea i gruppen och därmed spelat färdigt. Men också att man kom före Västerås som hamnade på fjärde plats.

Totalt sett en helt godkänd insats från VBK som i dag kom till spel utan notoriske målskytten Joakim Andersson.

Det hindrade ändå inte laget från att återigen ta ledningen i en World cup-match. Nu var det Patrik Johansson som gjorde mål framspelad av Johan Löfstedt.

Men precis som mot Edsbyn och ryska Bajkal kvitterade motståndaren omgående. VSK gjorde också 1-2 och 1-3 innan halvtidsvilan.

I andra halvlek höljde sig VBK betydligt och vann också sista 30 minuterna med 2-0. Målskyttar var Niklas Gälman på ett distansskott och Johan Löfstedt som distinkt slog in en straff.