NY TOPPSPELARE I VETLANDA BK illa skadad – stor förlust ikväll

Med tio minuter kvar att spela tog bensinen slut för Vetlanda BK i mötet mot Edsbyn.Då missade Daniel Johansson en straff och Edsbyn kunde gå fram till en 3-7-seger (2-3).

Och oturen fortsätter grina det gulsvarta laget i ansiktet.
För precis som mot Bollnäs fick liberon och lagkaptenen lämna matchen i första halvlek efter en hörna. Men med den skillnaden att nu satt kaptensbindeln på Philip Lennartsson som i Viktor Törners frånvaro tagit över både den och liberoplatsen.

I 35:e minuten rusade Lennartsson på en hörna och fick liksom Törner skottet mitt i ansiktet. Så dags låg VBK under med 0-1 men vände på det till 2-1 efter mål av Pontus Vilen och Daniel Johansson. Den senare efter att ha tagit ned ett målvaktsutkast från David Borvall.

Men Edsbyn gjorde också två snabba mål och vände tillbaka till 2-3. Ett av målen tillkom på hörna vilket ytterligare ett gjorde 8 andra halvlek. Men så hade VBK erkänt duktiga hörnrusare som Törner och Lennartsson borta.

Istället rusar nu 18-årige Albin Renholm. Renholm blev också backersättare i 55 minuter och han gör det mycket bra. Frånsett ett bolltapp vilket renderade i 2-3-målet.

I andra halvlek gjorde Axel Ekholm 3-3 och fram till minut 80 gjorde VBK vad man skulle och lite till. Visserligen gick Edsbyn fram till 3-5 men det var via tillfälligheter.

Och så kom då den olyckliga straffmissen i 80:e minuten. Daniel Johansson sköt ett skott mitt på Anders Svensson i Edsbyns mål. Första straffmissen den här säsongen för Johansson. Där blev det soppatorsk för VBK och Edsbyn kunde bland annat genom planens bästa spelare Tuomas Määtä gå fram till 3-7.

Efter förutsättningarna så gör VBK ändå en klart godkänd insats. Men med två sådana försvarsspelare som Törner och Lennartsson borta räcker man helt enkelt inte till. Inte mot regerande svenske mästare.

Återstår att se om duon är tillbaka nästa vecka. Då väntar två bortamatcher, Vänersborg (onsdag) och Frillesås (lördag).