Ny VBK-skräll – 5 – 5 mot Hammarbhy

Vetlanda BK fortsätter att skrälla i bandy-Sverige. I dag spelade man 5-5 (2-3) mot svenska mästaren Hammarby på Zinkensdamm. Och rapporterna från huvudstaden gör gällande att det var en mycket rättvis poäng.

VBK tog ledningen med 2-0 efter det att lagkapten Patrik ”PG” Gustafsson gjort mål på hörna och målkungen Tomas Knutson svart för 2-0-målet. Först i 35:e minuten kunde Hammaby reducera och man gjorde också 2-2 innan pausvilan.

VBK och ”G” svarade emellertid för ett 3-2-mål på frislag just före havtidsvilan.

I början av andra halvlek gjorde Fredrik Rinaldo 4-2, men Hammarby kunde reducera på nytt. Ett målvaktsutkasrt från Jonas Persson till Björn Einarsson innebar 5-3 till VBK och en ny tvåmålsledning.

Det skulle bli ytterligare två mål och båda gjorde av Hammarby inför nästan 1700 åskådare på Zinkensdamm varav flera var tillrtesta smålänningar.

De sistnämnda var mycket nöjda över poängen som innebär att VBK.

Trots färre antalet spelade matcher har VBK ett bra häng på topplagen. Man avancerade förvisso bara en placering, från sju till åtta, men då ska man notera att lagen från plats till 3 till 7 alla står på tio poäng och att VBK alltså inte spelat lika många matcher.

Hammarby och Sandviken toppar tabellen på tolv poäng vardera.

Nästa match för VBK:s del är nu på tisdag då man tar emot just  Sandviken på Tjustkulle. Ett Sandviken som i dag besegrade Boltic med hela 17-3 efter sju mål av förre VBK-spelaren Christoffer Edlund.

Kommer inte publiksiffran i den matchen upp till minst 1000 är frågan om den någonsin mer gör så.