Bandy Nyheter Sport Vetlanda

Ny VBK-tränare flyttar inte till Vetlanda

Tommy Österberg. Så heter Vetlanda BK:s nya tränare. Han kommer senast från IFK Kungälv som han tränat under tre säsonger.

Tommy Österberg har under sina tre år i Kungälv fört Kexlaget framåt i utveckling även om det den gångna säsongen inte blev något slutspel som det blev säsongen dessförinnan. Han är förutom klubbtränare även förbundskapten för det finska landslaget och i Kungälv har han haft en handfull landsmän varav dock de flesta lämnar klubben inför nästa säsong.

”Att arbeta med spelare från ett av Sveriges mest välrenommerade talangcentra känns som en härlig utmaning. Är också ganska väl bekant med de etablerade spelarna”, säger Tommy Österberg i en kommentar till VBK:s officiella hemsida.

VBK har tidigare haft en finsk tränare i Ulf Sainio. Det var inledningen på VBK:s storhetstid som också lockade hit finska landslagsspelare som Timo Serenius, och Leo Segerman.

Österberg kommer enligt IFK Kungälvs hemsida bo kvar i Kungälv och pendla mellan västkusten och Vetanda eller bo i en övernattningslägenhet.

När det gäller Mattias Renholm, Patrick Sandell och Jörgen Ivarsson, som tränat VBK senaste så framgår inte det i informationen från VBK.

[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook