Ny VBK-vinst, slog Bollnäs med 5-4

För andra gången inom samma vecka tog Vetlanda BK en mycket fin bandyskalp. I onsdags slogs Vila-Lidköping tillbaka och på söndagen var det Bollnäs tur. VBK vann med 5-4 (4-2) på Tjustkulle och gjorde det på nytt mycket rättvist.

VBK fick en kalasinledning på matchen då i nämnd ordning Tomas Knutsson, Björn Einarsson och Joakim Andersson såg till att VBK fick en 3-0-ledning efter mindre än 13 minuter.

Joakims mål var för övrigt hans första seriemål i VBK.

Bollnäs knappade in till 3-2 innan skyttekungen Tomas Knutsson kunde göra 4-2 på hörna med bara några minuter kvar av första havlek.

Bollnäs reducerade på nytt, men ett nytt Knutsson-mål, denna gången på straff, betydde 5-3.

Bollnäs jagade sedan ivrigt men närmare än ytterligare ett reduceringsmål kom man inte.

Däremot haglade utvisningarna och domartrion hade mycket svårt att få grepp om matchen.

Elitserien har börjat med flera skrällar och faktum är att det efter tre omgångar bara finns ett enda obesegrat lag ännu.

Det är Broberg som för övrigt VBK möter på bortaplan på fredag.