Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

Ny VD för Sapa i Vetlanda – lovar stora projekt

En ny VD på Sapa Profiler AB i Vetlanda har utsetts. Han utlovar stora och spännande saker i Vetlandafabriken. Tidigare VDn skickas bort från Sverige

Roy Hammer har i tillägg till sin nuvarande roll som vice VD för Sapa Extrusion North Europe utsetts till ny VD för Sapa Profiler från och med mars.

Roy Hammer har ansvar för Sapa Extrusions verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Baltikum och har även varit styrelseordförande i Sapa Profiler AB.

– Jag är mycket motiverad och ser fram mot att få arbeta med en mycket kompetent organisation. Mitt fokus blir att vidareutveckla lönsamheten, säger Roy Hammer i ett pressmeddelande där han också talar om ”stora och spännande projekt vi nu ska industrialisera i våra svenska fabriker”.

Sapa Profilers tidigare VD Mari Wilhelmsen har utnämnts till ”Vice President Operational Excellence & Reliability för Sapa Extrusion North America (ENA)” från och med den april.

– Mari har varit ansvarig för två stora förändringsprocesser på Sapa Profiler AB under 2014-2016. [De] har levererats enligt plan och skapat en bra plattform för verksamheten vidare. Att Roy nu tar över blir ett naturligt steg och jag vet att han i sin nya roll kommer att få stöd av ett mycket kompetent team, säger John Thuestad, affärsområdeschef Sapa Extrusion Europe, i sitt uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook