Ny vinst för Sävsjö IBK och serieledning

Efter två omgångar leder Sävsjö IBK sin division 1-serie före Palmstaden. Lördagens bortamatch mot Slätafly slutade med en klar seger, som skrevs 4-7 (2-1, 1-4, 1-2) även om värdlaget ledde i den första periodpausen.

Då stod det 2-1 till Slätafly. Jesper Fransson stod för Sävsjös mål.

Det blev lite bättre fart på Sävsjös spel i den andra perioden, där Ulrik Weidman redan efter tre minuter kvitterade till 2-2. Henrik Rodewaldh ochm Robert Bjerhag fyllde på med två ganska snabba mål varpå Släfly kontrade in 3-4 innan Henrik Rodewald i sista periodminuten ökade på till 3-5.

Tredje perioden blev inledningsvis lite händelsefattig målmässigt – och också lite grinig. Det kom lite grus i sävsjömaskineriet och vilket gjorde att Slätafly efter 19.05 reducerade 4-5.

Det var den väckarklocka Sävsjö behövde. Efter 19.19 gjorde Jimmy Lindstrand 4-6 och 21 sekunder senare slog Jakob Johansson in sista spiken och fastställde slutresultatet 4-7.