Nyheter Vetlanda

Nya förslag till utveckling av Skede skola

Utöka upptagningsområdet. Låt Vetlandabarn bussas till en lugn skola. Mer samarbete med skolan i Holsbybrunn. Det är några av förslagen från Skedebor i ett brev till kommunstyrelsen där man också menar att det måste bli stopp på skolledningens negativa inställning till Skede skola.

Barn i Stallarp, Lammåsa och Mellby skulle också kunna gå i Skede skola menar, Skedeborna i sitt brev. Det torde också finnas intresse hos barn i Vetlanda att gå i skola i Skede, en mindre skola med lugn och ro, tror Skedeborna.
En flexibel hållning till samarbete med Holsby skola, tror Skedeborna på med ett lärarteam som åker mellan skolorna och att låta vissa årskurser förläggas i Holsbybrunn när elevantalet är lågt i Skede.

Skolledningens på förhand avoga inställning till Skede skola har lett till ”en negativ spiral där personal uppmanats att söka tjänster på andra skolor”, skriver Skedeborna som vill se en positiv inställning och att kommunstyrelsen låter Skede skola få vara kvar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Vetlanda kommun slår nästan rekord i nedläggningsvansinne. Skola efter skola läggs ned, med utarmad glesbygd som följd. Som väl är har man flyttat från kommunen. Lider med föräldrarna i Skede som vill ha sin skola kvar. Det finns faktiskt föräldrar som vill ha sina barn i en liten skola, men man får nog flytta till Norrland snart för att ha det valet. Var själv med om nedläggningen av en skola i Vetlanda kommun med Helena Bouveng som drivande för en nedläggning. Resultatet? Barnen som kom från en trygg och lugn landsbygdsskola fick utstå både det ena och det andra på den nya större skolan. Tänk om Vetlanda!

  2. Enligt min mening ser det dystert ut, det är ingen mening att förlänga lidandet. Om nu skedeborna skapar fiktiva dödsryckningar i frågan så kommer bara herrarna i stadshuset snabba på processen med samma resultat.

    I denna kommun satsas mycket litet på landsbygden. Jag har också erfarenheter av Bouvengs nedläggningsiver, vilket resulterade i befodran för henne.

Kommentarer avstängda