Debatt

Nya kommunstyret i Vetlanda


[adrotate banner=”27″]
”Från min plats på demokratins spelplan skymtar en ny konstellation för en möjlig ”regeringsbildning” i Vetlanda”, skriver signaturen Otrogen väljare i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Eftersom M, C och KD är orsak till alliansens oförmåga att skapa positiva personrelationer i partiernas toppskikt ser jag det följdriktigt på grund av väljarnas besked att S 12, VF 9, FP 2 och V 2 – tillsammans = 25 KF-mandat – nu söker samverkan och tar ansvar för kommunledningen.
Henrik Tvarnö S och Jan Johansson VF som kommunalråd kan komma stå för en bra ekonomistyrning och i vissa fall rimligare prioriteringar när vi går vidare med att bygga Vetlanda starkt.
Dessutom ser jag det lämpligt att moderaterna nominerar Carina Bardh som oppositionsråd; då väljarna placerade ”farbröderna” efter henne vid valet.

Kommunfullmäktige i november kommer närmare, många frågar sig – vem av de vi valt ska spela bollarna – flera mål vi väntar på.

Otrogen väljare i Vetlanda

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. Fy för den lede, väljarna har inte röstat in Vänsterpartiet till maktens korridorer i Vetlanda kommun. Kommuninvånarna behöver en stark motkraft till sossarna om de skall sitta kvar vid makten. C och KD är inte en en sådan motkraft eftersom dessa två ständigt tar upp skattehöjning som alternativ till att lösa kommunens ekonomi. Därför måste vi kommuninvånare välja mellan pest eller kolera och då blir Moderaterna det starkaste kortet som motkraft till sossarnas skattehöjarkultur. VF och M blir ett bra radarpar men då behöver Moderaterna följa väljarnas vilja att ändra i toppskiktet.

  1. Uppmärksam läsare skriver i sin slutkläm:
   ”VF och M blir ett bra radarpar men då behöver Moderaterna följa väljarnas vilja att ändra i toppskiktet.”

   Carina Bardh fick högst förtroende av väljarna och blev personvald.
   Moderaternas fullmäktigegrupp har valt Klas Håkansson som gruppledare och Anders Bengtsson som hans ersättare och sätter sig därigenom över väljarnas besked om vilken/vilka politiker som ska nomineras på framskjutna platser.

   Detta bör andra partier beakta när förhandlingarna går vidare och då bli en belastning för ett toppstyrt parti som moderaterna.

   I medier kan vi i dag läsa om KD som har större respekt för väljarunderlagets val av vem vilka som ska företräda partiet. En kvinnlig gruppledare är vald – Monica Samuelsson.

 2. Uppmärksam läsare – du gör en intressant analys av läget – hoppas att du kan påverka när laget ska tas ut för spel mot 2018. Har bara en röst vid val – för övrigt står jag offside.

Kommentarer avstängda