Nya kostorganisationen antagen | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Nya kostorganisationen antagen

Vetlanda kommuns nya kostorganisation antogs vid kommunfullmäktiges möte på onsdagskvällen efter en längre debatt där antalet tillagningskök var huvudfrågan.

”Det är viktigt att det finns kunskap i verksamheterna när vi nu centraliserar”, menar Helena Stålhammar (c) i debatten och poängterar att särskilt för äldre är viktigt att maten är av god kvalitet.
Kostutredningen talar om ett 15-tal tillagningskök (idag finns 55).
”Kvaliteten ska styra, inte antalet kök”, menar oppositionsråd Jan Johansson (vf) liksom Jan Erik Josefsson (kd).
”Vi har inte på något sett pekat ut exakt antal tillagningskök men en viljeinriktning”, säger vice kommunalråd Klas Håkanson.

Vetlanda framåtanda fick till ett tillägg till beslutet där kvaliteten på maten ska vara vägledande.

 

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

 1. Skrämmande uttalande av ledamot i kostutredningen.
  I fullmäktigedebatten påstod Carl-Axel Bengtsson (m) att det skulle finnas 55 tillagningskök i Vetlanda kommun. Har moderaten Bengtsson suttit och sovit, ja tydligen och i så fall är det ju tur att han blev entledigad från fortsatt kostutredning. Det hade ju varit bättre om han avstått från att yttra sig då uppgiften inte alls stämmer med verkligheten. Det finns idag 33 tillagningskök och det är en uppgift som jag vid sidan av och utan att deltagit i kostutredningen kunnat tillgodogöra mig.
  Ett erkännande ska dock Bengtsson ha på en viktig punkt och det gäller den konsultutredning som gjorts till en kostnad av 135 000 kronor. Han sa att han tagit del av den och somnat.
  Det måste bli ett slut på meningslösa upphandlingar av dyrbara konsulter som kostar oss onödiga skattepengar. Utredningen har inte kunnat användas till någonting men kommunen har fött ännu en konsult!
  Vi måste utnyttja våra egna kunniga och duktiga personer som finns i kommunförvaltningen! Kommunen måste någon gång ta lärdom av detta och fler liknande exempel !

  Jan Johansson Vetlanda Framåtanda

Kommentarer avstängda