Nyheter

NYA UPPGIFTER: Död man på sjukhus kan ha blivit mördad

Förundersökning återupptas i mordärende i Skövde.

En överåklagare har beslutat att återuppta en förundersökning om mord. En 64-årig man inkom till Skaraborgs sjukhus den 27 augusti 2018. Mannen avled kort tid därefter.

Den rättsmedicinska undersökningen fastslog att dödsorsaken var sjukdom och att ingenting framkommit som talade för att döden orsakats av annan person. Polismyndigheten lade därför ner förundersökningen.

De efterlevande begärde att en åklagare skulle pröva nedläggningsbeslutet. Åklagaren delade vid sin prövning Polismyndighetens beslut. Förundersökningen återupptogs därför inte. De efterlevande var missnöjda med detta beslut och begärde överprövning av beslutet.

Ärendet överlämnades därför till Utvecklingscentrum. Överåklagare Mikael Björk har nu gått genom ärendet och beslutat att återuppta förundersökningen.

– Det har i ärendet framkommit nya relevanta uppgifter som det finns anledning att låta Rättsmedicinalverket yttra sig över. Jag har därför beslutat att återuppta förundersökningen för att inhämta ett sådant yttrande, säger Mikael Björk i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook