Nässjö

NYA UPPGIFTER: Han flyttade till Nässjö och började förbereda fruktansvärda brottet


Den 38-årige Nässjömannen som är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse häktades av Eksjö tingsrätt under fredagsförmiddagen. Enligt tingsrätten finns det risk att han fortsätter begå brott finge han vara på fri fot.
UPPDATERAD: 1035, 1043

Mannen greps under tisdagen av Säkerhetspolisen i Nässjö. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro sedan måndagen efter att en utredning kommit fram till att mannen var misstänkt för förberedelse av allmänfarlig ödeläggelse.

Åklagaren har nu ett tre veckor på sig att slutföra utredningen och väcka åtal mot mannen.
Enligt uppgifter till SR flyttade mannen till Nässjö i februari i år efter att ha bott i bl a Örebro, Linköping och Malmö. I april ska mannen ha börjat förbereda det fruktansvärda brottet.

Nässjömannen häktades eftersom det finns risk att han försöker undanröja bevis och fortsätter begå brott om han får vara fri i väntan på rättegång. Nässjömannen har också blivit belagd med restriktioner i häktet (d v s t ex förbud mot kommunikation med yttervärlden).

”Han förnekar brott”, säger Nässjömannens offentliga försvarare, Anebyadvokaten Mikael Svegfors till Smålandstidningen efter häktningsförhandlingarna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook