NYA UPPGIFTER: Så tänker de döda dig när du blir gammal | Höglandsnytt
Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Ydre

NYA UPPGIFTER: Så tänker de döda dig när du blir gammal


Det är inte lätt att bli gammal och värre blir det när kommunens äldrevård får grepp om dig. Då kommer du att dö, troligtvis en lång, plågsam död där du ett efter ett berövas dina mänskliga egenskaper. Nu kommer nytt storlarm från Socialstyrelsen. En Höglandskommun sticker dock ut som bäst i landet.

Årets stora jämförande rapport om äldrevården från Socialstyrelsen visar att andelen äldre i ordinärt och särskilt boende som erhållit riskförebyggande åtgärder för fall, undernäring, trycksår och nedsatt munhälsa minskar.

Inom särskilt boende hade 56 procent av de över 65 år fått minst en riskförebyggande åtgärd 2017, vilket kan jämföras med 62 procent föregående år.

– Uppföljning av åtgärder är viktigt för att uppnå en god kvalitet i vården och omsorgen. Rapporten visar att Vännäs, Ydre och Forshaga är de kommuner som har högst andel registrerade åtgärder vid risk för fall, undernäring, trycksår och nedsatt munhälsa för äldre personer i särskilt boende, säger Kalle Brandstedt, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Nyligen kom larm om att Tranås kommun i många år på alla äldreboenden drogat de äldre för att få dem i säng redan på sena eftermiddagen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook