Ekonomi Höglandet Toppnyheter

NYA UPPKÖPSUPPGIFTER: De vill ha Hall Media gratis

Nya uppgifter om att kriskoncernen Hall Media ska köpas upp av stor aktör.

Sedan tidigare har det förekommit uppgifter om att den hårt krisdrabbade tidningskoncernen Hall Media inom kort kommer att köpas upp av en större aktör.

Hall Media har drabbats av vikande upplagor och annonsintäkter och tvingas nu lägga ner flera av sina papperstidningar. Samtidigt pågår en öppen strid på tidningssidorna mellan redaktionen och företagsledningen efter att det uppdagats att företagsledningen chockhöjt sina egna löner samtidigt som de förvägrat de sedan årtionden brutalt lågavlönade journalisterna ens några små skärvar i löneförhöjning.

Nu rapporterar branschtidningen Dagens Media om att två norska koncerner, bl a Schibsted, är intresserade av att köpa Hall Media men att försäljningen ”försenats av säljarens höga prisförväntan”.

Enligt uppgifter till Höglandsnytt är Hall Media i ett sådant dåligt skick att det snarast handlar om att Hall Media måste betala köparen för att få koncernen såld, något som också Dagens Media är inne på. ”Om det alls går att sälja Hall Media”, analyserar DM.

Enligt senast tillgängliga bokslut gick Hall Media med en kraftig förlust 2018 och nyligen har ännu ett stort sparpaket lagts och tjogtals med journalister och andra anställda sagts upp.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook