24 turer Värnamo-Sävsjö i framtiden

Från noll till 24 turer. Så ska busstrafiken växa mellan Sävsjö och Värnamo växa om länstrafiken och landstingets plan blir verklighet, en plan med slutdatum år 2025. Till glädje för de 200 pendlarna mellan Sävsjö kommun och Värnamo. Se mer på Höglandsnytt TV.

Carl-Johan Sjöberg vd, Rune Backlund (c), Jan-Peter Pettersson trafikchef

”Vi ska ha fasta turer till Värnamo. Där kommer jobb skapas”, säger Vrigstadsbon Jan Peter Karlsson på samrådsmötet i kommunhuset med landstingen och länstrafiken.
Omkring 200 personer pendlar mellan Sävsjö och Värnamo kommuner (150 mot Värnamo och 50 mot Sävsjö/Vrigstad). Trots det är antalet bussturer av hävd noll.
”Hur kan det komma sig? Vem är skyldig till detta?”, frågar en Sävsjöbo.
”En gammal förklaring är indelningen i våra arbetsmarknadsregioner. Det ligger ju kvar men nån gång måste det ju brytas”, svarar Carl-Johan Sjöberg, vd för Länstrafiken.
Den brytningen kan komma snart (inom några år) när landstinget planerar införa 24 dubbelturer med buss mellan Sävsjö och Värnamo.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”24 turer Värnamo-Sävsjö i framtiden”

  1. Profilbild för Joakim W
    Joakim W

    Skämtar Länstrafiken eller? Bussarna som går mellan Sävsjö och Eksjö idag gapar halvtomma. Det är i princip bara elever på gymnasiet som åker med den. Dom flesta som pendlar dit jobbar på sjukhuset (det samma gäller Värnamo). Dom jobbar väldigt oregelbundna tider vilket gör det svårt att pendla med buss. Nej, höj resebidragen istället och uppmuntra folk till samåkning med egna bilar så sparar vi skattepengar.