60 tjänster bort på Hallpressen – anställda får besked imorgon tisdag

Efter 10 månaders väntan har nu beskedet kommit att 60 tjänster ska bort inom Hallpressen som ger ut morgontidningar på Höglandet och länet. Ingen skonas.

Reportrar, fotografer, annonssäljare, prenumerationssäljare, redigerare. Alla drabbas när Hallpressen ska spara drygt 30 miljoner kronor.
Imorgon tisdag ska företagsledningen informera de anställda mer om hur nedskärningarna kommer att slå. Klart är dock att morgontidningarna på Höglandet kommer drabbas på ett avsevärt sätt. Hur många tidningsanställda som mister sina jobb på Höglandet är inte klart ännu.
Anledningen till neddragningarna är många års sjunkande prenumerationssiffror och annonsintäkter.
Tidningsgruppen ska också gå över till det mindre tabloidformatet i vår. Något som enligt bedömare tros leda till färre sidor och mindre behov av bland annat reportrar samtidigt som det minskar tryckkostnaderna.
Huruvida tidningarna i länet ska gå ner i antalet utgivningsdagar är oklart men koncernen har gjort det tidigare i Västergötland.

Tidigare i år fick Hallpressens ägare ta emot medalj av regeringen för sitt sätt att driva företag.

[Redaktion]


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”60 tjänster bort på Hallpressen – anställda får besked imorgon tisdag”

  1. Profilbild för Magnus
    Magnus

    Konstigt att de inte får ihop siffrorna när de är så in i h…. dyra på annonser. Kanske beror på att de längst upp i kedjan tar ut alldeles för mycket till sig själva……

    1. Profilbild för Observant
      Observant

      Klockren iakttagelse! I 99 % av fallen där det kommer stora varsel beror det givetvis till viss del på minskad orderingång, med varsel och elände som följd. De styrande i toppen som tjänar miljoner skulle gott kunna se om den egna gruppen innan de tittar på golvet.