Åkesson (sd): självklart med konflikter i samhällen som Forserum

 

Jimmie Åkesson (sd) i Forserum. Foto: Höglandsnytt

Se mer från Jimmie Åkessons besök i Forserum på Höglandsnytt TV.

”I samhällen där man har många lediga lägenheter och sätter många flyktingar i en ansvarslös invandringspolitik då skapar man friktion och konflikter”, säger Jimmie Åkesson på Torget i Forserum och beklagar att mötet med somaliska föreningen på orten ställdes in.
”Jag hade gärna velat höra från förstahandskällorna”.
Jimmie Åkesson vänder sig emot den bild som hantycker skapats av Forserum.
”Bilden som skapats att somalier jagas ur stan av rasister stämmer inte. Det finns inte mer rasism i Forserum än någon annanstans”, säger Jimmie Åkesson som dessutom tar avstånd från jämförelsen mellan Forserum och amerikanska södern.
”Horribel och kränkande jämförelse”, säger Jimmie Åkesson som förutom media också mötte anhängare bland de mellan 100 och 200 personer som samlats å torget. En man ville till och med låna ut sin husbil till Jimmie Åkesson så att han skulle kunna stanna längre i Forserum.
Några incidenter i samband med Åkessons besök ska, enligt polis på plats inte ha inträffat.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

12 svar till ”Åkesson (sd): självklart med konflikter i samhällen som Forserum”

  1. Profilbild för forserumsbo
    forserumsbo

    Synd att dom kommer när dom flesta är på jobbet!! =(

  2. Profilbild för SD 2014
    SD 2014

    Håller med dig Forserumsbo. Det hade varit roligt att träffa och kanske till och med skaka hand med en politiker som ser med lite andra ögon på tokigheterna.

  3. Profilbild för Lina
    Lina

    Jag bara undrar lite över antalet personer. Jnytt skrev att det var ett 50-tal åhörare på plats. Höglandsnytt 100-200 personer som samlats på torget och på bilderna syns väl bara reportrar ocn en polis? Så var det då 150 reportrar?

    1. Profilbild för Höglandsnytt
      Höglandsnytt

      Både Jnytts och Höglandsnytts siffror är naturligtvis uppskattningar av ett vant reporteröga. Många rörde sig i utkanterna av torget.
      Antalet mediabevakare kan uppskattas till ca 20-25. Sd kom med en mindre stab dessutom, oklart hur många men JÅ hade med sig en sekreterare och någon. Dessutom ett antal lokala företrädare.
      Det rörde sig inte om någon jättestor folksamling.

      1. Profilbild för Marre
        Marre

        Lite märkligt att riksmedia uppgav ca 500 personer för fackeltåget och 20-30 för SD, när Höglandsnytt uppger ca 200 för båda…

        1. Profilbild för Höglandsnytt
          Höglandsnytt

          Det var tveklöst fler i fackeltåget än när sd stod på torget. Går inte att jämföra i uppslutning. 500 kan mycket väl stämma särskilt som manifestationen växte på torget jämfört med fackeltåget. Mörker gör uppskattningar svårare.

          1. Profilbild för Ass Ange
            Ass Ange

            Tror uppslutningen varit betydligt större om Åkesson besökt Forserum på kvällen. Man må tycka vad man vill om hans syn på invandrare mm. men han är i alla fall en av få politiker som undersökt hur det verkligen ligger till innan han uttalar sig i pressen. Själv kommer jag aldrig mer rösta på en högerallians så länge C ingår i denna. Hoppas alla kommer ihåg vad Anders Karlsson (c) tycker om Forserumsborna och hans inställning till hela den här historen nästa gång vi står vid valurorna. För att inte tala om vissa Stockholmspolitiker som inte ens vet var Forserum ligger innan dom fördömer vad som påstås ha hänt. Men naturligtvis är alla i Forserum rasister och förmodligen medlemmar i KKK eftersom pressen, SVT och våra folkvalda politiker säger att så är fallet. För dom kan väl ändå inte ljuga!

      2. Profilbild för B. Johanzzon
        B. Johanzzon

        Och dom som rörde sig i utkanterna av torget.??? Var det Somalier??

  4. Profilbild för Bengt
    Bengt

    ”I samhällen där man har många lediga lägenheter och sätter många flyktingar i en ansvarslös invandringspolitik då skapar man friktion och konflikter”

    Ja det va väl huvudet på spiken, stora grupper av arbetslösa invandrare på små orter kan inte bli en lyckad integration, det vet alla men nu blev det sagt av en politiker till slut.

  5. Profilbild för Anders
    Anders

    Jimmy är den enda mänskliga politikern som vart i Forserum…

  6. Profilbild för hagbard
    hagbard

    ”Mörker gör uppskattning svårare” 😀

  7. Profilbild för Gösta.
    Gösta.

    Jimmie kommer iaf få min röst i nästa väl.
    Han är den enda politikern som verkar vilja ha reda på vad som verkligen hänt, inte bara lyssnat på media.
    Det finns rötägg på ”båda sidor.”.