Åklagare ”har förbrukat sitt förtroende”

Åklagare Carl-Gunnar Fridolfsson anklagas av Vetlandaadvokaten Uno Karlsson för att hålla en misstänkt kvar i häkte utan att väcka åtal därför att han är upptagen med andra fall. ”Han har förbrukat sitt förtroende som samhället gett honom”, anser Uno Karlsson.

[adrotate banner=”7″]

En Nässjöbo greps och häktades senare i slutet av januari misstänkt för narkotikahandel. Efter två veckor förlängdes häktningen med Nässjöbons medgivande. Sedan dess har Carl-Gunnar Fridolfsson inte väckt åtal trots att utredningen är klar.
Ett annat stort fall har kommit emellan men enligt Uno Karlsson är det inte hans klients problem:
”Inte något godtagbart skäl att begära förlängning men ett internt bekymmer för åklagarmyndigheten att lösa” .

Utredningen mot Nässjöbon är sammankopplad med utredning mot tre köpare i Umeå. Den utredningen har en oklar tidshorisont och därför kan inte Nässjöbon vänta i häkte, menar Uno Karlsson.
Utredningen mot Nässjöbon måste göras skyndsamt, menar advokaten och anser att Carl-Gunnar Fridolfsson nu måste ta konsekvenserna av sitt agerande och släppa Nässjöbon på fri fot i väntan på åtal och rättegång.
”Han har förbrukat sitt förtroende”, menar Uno Karlsson om Carl-Gunnar Fridolfsson.

Carl-Gunnar Fridolfsson har tidigare kritiserats och till och med JO-anmälts för sitt agerande i fallet med den kidnappade svensk-irakiska flickan i Nässjö. Han kom aldrig till häktningsförhandlingen i Eksjö tingsrätt och åkte sedan på semester.

[adrotate banner=”5″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: