Dömd för verktygstölder överklagar: ”det var någon annan”

En av de män som dömdes för verktygsstölder i bland annat Vetlanda kommun överklagar nu Eksjö tingsrätts dom. Han förnekar brott.

Den 23-årige mannen från nordvästra Polen dömdes till ett års fängelse av Eksjö tingsrätt den 15e juni. Stor vikt lades vid att 23-åringen pekades ut av ett vittne.
I sitt överklagande menar nu 23-åringen att utpekandet är för osäkert för att det ska kunna ligga till grund för fällande dom.
23-åringen pekar också på att dna-spår från cigarettfimpar tillhör en tredje person som inte åtalats. Därför menar 23-åringen att minst en annan person är skyldig till stölderna.
Att någon annan är inblandad eller till och med ligger bakom stölderna kan misstänkas med utgångspunkt från polisutredningen och rättegången mot de båda polska männen.
23-åringens advokat pekar dessutom på att det saknas annan bevisning eller vittnesmål som kan visa att 23-åringen begått stölderna.
Att en hel del stöldgods inte återfunnits tyder, enligt 23-åringens advokat, också det på att någon annan begått brotten.
23-åringen vill bli friad helt.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Dömd för verktygstölder överklagar: ”det var någon annan””

  1. Profilbild för maximus
    maximus

    Det är alltid någon annan (standard svar)