Dopingrazzia över hela Höglandet – polisen slog till mot gym – 10 misstänkta

10 personer misstänks för dopingbrott efter att Höglandspolisen gjort tillslag i Sävsjö, Nässjö, Vetlanda och Eksjö kommuner i veckan. Tillslagen har skett i bostäder och på gym.

10 män i 20- till 30-årsåldern på Höglandet misstänks för innehav och bruk av dopingpreparat.

Under onsdagen och torsdagen slog polisen till mot gym och bostäder och grep personer i Nässjö, Eksjö, Sävsjö, Anneberg och i Vetlanda kommun.

Förutom dopingbrotten, som kan komma att klassas som grova, misstänks en man i Vetlanda kommun också för narkotikabrott.

I Sävsjö slog polisen till mot tre platser igår torsdag kväll vid 19-tiden. Tillslagen i Nässjö kommun skedde sent i onsdags kväll.
De misstänkta männen har förts till polisstationer för förhör och provtagningar. Därefter har de släppts i väntan på utredning och eventuellt åtal.
Tillslagen kom efter en tids spaningsarbete.
”Polisen har jobbat med detta en längre tid”, berättar Jan Lagerqvist, polisens presstalesman.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Dopingrazzia över hela Höglandet – polisen slog till mot gym – 10 misstänkta”

  1. Profilbild för David
    David

    Duktigt polisen, ni har verkligen ett tränat öga och luktsinne för att märka vad folk har i kroppen. Hoppas ni lyckats träffa rätt på nån av personerna! Jag och min polare i Sävsjö sköt ni vindögt mot, hoppas på en skriftlig ursäkt och jag har JO-anmält! ”Bra förundersökning”….

  2. Profilbild för Martin
    Martin

    Jag tror polisen och allmänheten får ta att revidera sina kunskaper om AAS.
    De må vara farligt under vissa omständigheter men det man försöker få det att framstå som är har ingen som helst vetenskaplig förankring och är totalt blåst ur proportion.

    Men detta handlar inte om vad som är farligt eller inte. Utan om pinnar och statestik.

    Grattis! Ni lyckats kränka yttligare ett par rena personer. Och ren eller inte, jag lovar ..man slår inte ihjäl folk och får raseriutbrott 😉 var så säkra 🙂

    En kramgo föredetta dopad 🙂

  3. Profilbild för Simon
    Simon

    ALLA som blivit felaktigt behandlade, JO ANMÄL.
    Vi helt vanliga gymmande ska inte behöva bli kränkta, åka med till station och behöva ha en polis stirrande på när man kissar i en mugg ENBART för att vi tränar på gym och är vältränade.
    De finns inga som helst belägg som gör att polisen får rätt att ta in en person bara för utseendet, jag förstår inte hur detta kan fortgå i sverige. De är inte gestapo-tider nu!

  4. Profilbild för Sävsjö
    Sävsjö

    David är de inte bättre du känner dig nöjd med resultatet av din träning, än springer och gråter ut hos DO för ett pisseprov?

    1. Profilbild för David
      David

      Nej eftersom jag ej anser att detta är ett steg i rätt riktning. Att på så lösa grunder som att bara titta på någon så blir man misstänkt? Det är inget jag vill stå för och något jag tycker är fel. Vart är samhället på väg när man ska måsta bevisa sin oskuld för att man ser ut på ett visst sätt? Tycker vi inte om olika? När drar du ett streck då det inte är okej för staten att komma in i ditt privatliv?

      Visst i första åtanke tyckte jag det var självklart att bara pissa och få det gjort. Men nu i efterhand när man fick berätta för alla vad som försiggick och sedan plocka in två av mina polare inser man ju mer och mer att det måste finnas ett annat sätt att få stopp på grejerna än att ”leta sig fram”.

      1. Profilbild för Sävsjö
        Sävsjö

        Ska inte polisen få utföra nykterhetskontroller i trafiken? Ska inte heller tullen få kontrollera folk/bilar? Är du inte dopad så va stolt över det resultat du lyckats med på din kropp.

        1. Profilbild för Sture
          Sture

          Nykterhetskontroller och dopingkontroller är helt olika, I nykterhetskontroller så vinkar polisen in slumpvisa bilar eller de bilar som passerar vägen och drar främst inte sin slutsats på grund av personens utseendet.
          I Dopingkontroller är grunderna enbart baserade på hur du ser ut som person, och på så vis är kränkande, speciellt om man sliter och lägger ner sin själ i träningen och istället för att få beröm för att man varit duktig och hälsosam som tränat, blir man ivägkörd till sationen och anklagad för doping…
          Säger som tidigare nämnt, Sverige börjar kännas som Sovjet-unionen (Gestapo), ingen får vara bättre än någon annan.. Tränar man mycket så får man åka in till stationen, pluggar du och sliter för ett att få i ett bra jobb, då får du betala extra skatt för du var duktig som slet med pluggandet. Pluggar du och jobbar samtidigt, istället för en extra klapp på axeln för att man är duktig och klarar av båda delarna, då drar man in studiebidraget istället… Finns så sjukt många exempel på hur att man som Svensk får man inte vara duktig då blir man straffad istället för att få beröm.

  5. Profilbild för (en annan) Simon
    (en annan) Simon

    Är emot dopingpreparat och anser att det är helt onödigt/fusk och det är olagligt så gärna för mig att alla brukare åker dit men det måste skötas på ett snyggt sätt. Om man t ex får åka polisbil från gymmet p g a ”misstanke” och är oskyldig men nyheten kommer ut i tidningen strax därpå så går snacket och man kan få privata problem. Man blir dömd i folks ögon.