Emelie Wikström laddar inför nästa säsong – ”Jag satsar på VM”

En ny generation tar nu över i svenska alpina skidåkningen. En av de nya stjärnorna är Emelie Wikström från Sävsjö. Nyligen inleddes satsningen inför nästa säsong med yoga på ett träningsläger. Storslalom, mer träning, VM nästa år och OS om två år står på programmet.

Alpina landslaget bjöd nyligen in till sitt träningsläger på Bosön på Lidingö.
För första gången på över ett årtionde var Anja Pärson inte med. Istället riktas nu blickarna mot Sävsjös Emelie Wikström.
Hon tänker inte så mycket på att tidigare fix-stjärnan är borta och visar att Anja Pärson inte betytt särskilt mycket för hennes utveckling.
”Jag träffade inte Anja så mycket. Hon höll ju mest på med fartåkning”, säger Emelie Wikström till SvD medan hon sysselsätter sig med ett yogapass.

Emelie Wikström har förväntningar på sig att bli Sveriges nya storstjärna i slalom. Det stora målet är OS i Sotji om två år. Nästa säsong körs VM i österrikiska Schladming där Emelie Wikström nådde sin största framgång hittills i senaste världscupsavslutningen med en fjärdeplats.
”Jag satsar på VM. Jag har ju goda erfarenheter av backen i Schladming”, säger Emelie Wikström till SvD och berättar också att hon vill bli bättre i storslalom och måste träna mer eftersom hon ligger efter med konditionen på grund av sjukdomar under gångna säsongen – inte minst den mystiska matallergin som ska utredas noggrannare.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: