Fest i Sävsjö urartade – minst fem män misshandlade

Som Höglandsnytt tidigare rapporterat blev natten mellan i fredags och lördags full av misshandelsfall i Sävsjö. Alla misshandelsfallen skedde på eller i anslutning till samma fest. ”Ett riktigt sjöslag”, kommenterar polisen. Två personer fördes till sjukhus.

Det började redan vid 18-tiden på fredagskvällen. Då ska en Sävsjöbo i 65-årsåldern varit på fest i en lägenhet och där fått ett knytnävsslag över ögat. Misstänkt i detta fall är en Sävsjöbo i 30-årsåldern som senare blev misshandlad allvarligt.
Vid 23:30-tiden var det dags igen när fest fortsatte i våldsamma spår. Då ska en Sävsjöbo i 50-årsåldern a slagit en Sävsjöbo i 25-årsåldern med knytnävar och sparkar. 25-åringen skadades så allvarligt att han måste föras till Höglandssjukhuset i Eksjö för vård. Denna misshandel ska ha skett utomhus utanför bostaden. Polisen rubricerar misshandeln som grov på grund av de kraftiga sparkarna. Offer och gärningsman ska inte ha varit bekanta innan misshandeln.

Vid 00:30-tiden ska 30-åringen från första misshandelsfallet ha blivit slagen i huvudet och ansiktet så att blodet började flyta från sår. Också detta på festen men den här gången inne i lägenheten i centrala Sävsjö. Den misstänkte gärningsmannen ska ha använt någon form att föremål när han slog. Misstänkt är en Sävsjöbo i 35-årsåldern som suttit anhållen under helgen. Offret måste föras till sjukhus. Också här rubricerar polisen misshandeln som grov, på grund av tillhygget.

Ett par timmar senare hittade polisen två män i ett garage. En av männen var 35-åringen misstänkt för ovanstående misshandel. Båda männen hade skador i ansiktet som tydde på att de blivit misshandlade. De var också onyktra och en av dem omhändertogs av polisen.
Hela historien skapar problem för polisen.
”Det är inte lätt att reda ut vem som gjort vad”, säger polisens presstalesman Jan Lagerquist, ”det var ett riktigt sjöslag”.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Fest i Sävsjö urartade – minst fem män misshandlade”

  1. Profilbild för Anders
    Anders

    Detta är personer som är välkända i staden sedan tidigare. Drogmissbrukare och alkoholister. De lär knappast bry sig om de åker in ännu en gång. De finner det kanske skönt att bli ompysslade ett tag. Det tragiska är att det blir fler och fler av detta klientel i Sävsjö. Kanske bör man avskaffa den olovligt byggda fristaden som ligger i utkanten av staden dit dessa personer vallfärdar dag som natt. Välkommen till ’Barnvänliga Sävsjö’.

  2. Profilbild för jag
    jag

    Anders hur vet du det