Hund anföll häst – ridtjejer kastades av – kvinna misstänkt för brott

En kvinna misstänks för bristande tillsyn av hund efter att hennes hund gått till attack mot hästar och ryttare i närheten av Sävsjö igår torsdag eftermiddag.

Enligt uppgifter till polisen kom en grupp ryttare ridande på Höglandsleden i närheten av Sävsjö vid 16-tiden i torsdags. Ryttarna, övervägande flickor, tillsammans med en instruktör deltog i ett ridläger.
Gruppen rider förbi en kvinna som promenerar med sin hund. När gruppen rider förbi går hunden, som enligt uppgifter till polisen var okopplad, till anfall mot en av hästarna och nafsar den i bakbenet.
Följden av anfallet blir att de andra hästarna drabbades av panik och började skena.
Flera av ridtjejerna kastades av hästryggarna. Det är oklart hur allvarligt de skadades fysiskt. Klart är dock att ungdomarna blev rädda och skärrade.
Enligt uppgifter till polisen försvann kvinnan med hunden vidare längs leden. Ridinstruktören som kände igen kvinnan från tidigare kom dock ikapp henne och konfronterade henne.
Kvinnan misstänks nu åtminstone för bristande tillsyn av hund. Huruvida fler brottsmisstankar läggs till detta är oklart.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: