HV71 utspelat och utslaget

Det gick inte längre. Linköpings HC spelade ut HV71 totalt och vann med 1-6 i den 4e kvartsfinalen och slog ut HV71.

LHC tog ledningen redan efter fem minuter och gjorde sedan två mål på en minut i mitten av första perioden. Då togs Gustaf Wesslau ut och ersattes av 2emålvakten Jonas Gunnarsson.
HV71 sköt och sköt på mål, vann skottstatistiken men lyckades inte få hål på Andreas Andersson i LHC-målet förrän knappt 7 minuter in i 3 perioden. Men då hade LHC gjort 0-4 och 0-5 i andra perioden. 0-5 kom på straff.
Inför tredje perioden valde många av de 7000 åskådarna i Kinnarps arena att gå hem, säkra på förlusten och besvikna.
HV71 tog en chansning redan med 6,5 minuter kvar av matchen och tog ut målvakten. Då kunde LHC göra 1-6.