Kommunen säger nej till Roys hotellförslag

Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson vill ta över Stadshotellet, han är tveksam till om fastigheten kommer överleva i längden annars. Han har haft planer på något slags omsorgsboende och velat ha ett samarbete med Sävsjö kommun som skulle hyra in sig i hotellfastigheten. Kommunstyrelsens utskott säger dock nej till Roy Gustafssons propå. ”Vi vill inte ingå några hyresavtal”, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (kd).


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Kommunen säger nej till Roys hotellförslag”

  1. Profilbild för malin
    malin

    jag ser hellre hotellet tomt eller rivet än att man gör ett vad jag kan tänka mig behandlingshem eller annat ”omsorgsboende”. det har väl inte varit helt problemfritt för Roys behandlingshem i Stockaryd.
    Jag hoppas kommunen står fast vid att INTE ingå några hyresavtal!

  2. Profilbild för Tommy Paulsson
    Tommy Paulsson

    Gör om hotellet till ett vandrarhem eller ett Bed and Breakfast med vettiga priser. Hotellet är ju för närvarande inte så lite nerslitet efter alla dessa otaliga ägarbyten, så det gäller att handla kvickt och få liv i kåken annars så blir förfallet så långt gånget och rivning blir det enda som återstår. Omsorgsboende / behandlingshem för missbrukare / socialt missanpassade det skulle bli den definitiva dödsstöten för Stadt i Sävsjö, nej då hellre rivning av kåken. Behandlingshem och liknande är oerhört olämpliga mitt inne i en stads centrum.

    1. Profilbild för Roy Gustafsson
      Roy Gustafsson

      Svar till Tommy Paulsson, Malin:

      Hej Tommy, Malin,

      Äntligen finns det folk i Sävsjö som tycker något, och det är mycket bra.
      Synpunkter / dialog / debatt vitaliserar.

      Tyvärr så har det i massmedia HN & SMT givits en direkt felaktig bild av det korrekta händelseförloppet.
      Jag blev kontaktad av kommunalrådet Stefan Gustafsson med frågan om jag kunde förvärva Stadshotellet i Sävsjö och med ett muntligt löfte om att flera kommunala verksamheter skulle kunna hyra i fastigheten. När det blev konkret att jag var beredd att förvärva fastigheten så var inte kommunalrådets utfästelse värd mer än ett papper som man spolar ner i toaletten.

      Att jag skulle vilja driva behandlingshem i fastigheten är ren lögn och inte aktuellt över huvud taget.

      Dock anser jag att det är av största vikt att hotellfastigheten räddas och att den skall stå som en kronjuvel för Sävsjö och inte en skam för staden. Tyvärr om ingen tar ett riktigt grepp över fastigheten och ett ansvar för Sävsjös framtid så kommer Sävsjö att bli som en spökstad.

      Det är viktigt som Ni båda insändare att tycka till och att vi alla försöker dra vårt strå till stacken
      annars har vi snart en spökstad som heter Sävsjö.

      Roy Gustafsson