Konkurrensverket utreder Eksjö kommuns julshow

Eksjö kommuns julshow i Olsbergs arena utreds av Konkurrensverket som vill ha svar om privata aktörer nekats tillträde till arenan och om kommunen använt snarlikt namn på sin show för att få fler bokningar.

Användandet av Eksjö kommuns prestigeprojekt, evenemangshallen Olsbergs arena, har varit en snackis under hösten i Eksjö.
Konkurrensverket har fått uppgifter om att en privat julshow inte fick anordnas i hallen eftersom kommunen skulle anordna sin egen där. Kommuner får i allmänhet inte konkurrera med privata företag. Konkurrensverket vill också utreda uppgifter om att namnet på kommunens julshow är snarlikt den privata julshowens. De snarlika namnen ska enligt anmälan till Konkurrensverket medfört att kommunens show fick bokningar som den egentligen inte skulle fått.

Nu kräver Konkurrensverket svar från Eksjö kommun som måste

  • berätta hur man anordnar sina egna julshower
  • förklara varför man valt att anordna en egen julshow
  • berätta om julshowen är tänkt för andra än de kommunanställda
  • beskriva sin marknadsföring
  • om julshowen drivs som bolag eller direkt kommunal verksamhet
  • förklara biljettpriserna och om det finns särskilda rabatter för kommunanställda och hur mycket man tjänat på biljetterna
  • förklara hur Olsbergs arena drivs och reglerna för uthyrning och om någon nekats tillträde till arenan och varför.

[Henrik Simonsen]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Konkurrensverket utreder Eksjö kommuns julshow”

  1. Profilbild för Den observante
    Den observante

    På tiden! Det är sorgligt att en kommun tar på sig rollen som eventordnare, det är väl inte det som är primärt för en kommun att hålla på med. Se till att vård, skola och omsorg fungerar först, SEN kan man lyxkonsumera! Det måste vara många sköna skatteslantar som rullar iväg i form av löner och drift. Ett helt onödigt bygge enligt många i Eksjö.

    1. Profilbild för Jan
      Jan

      Jag håller med dig ”Den observante”! Man får ibland ett intryck av att Eksjö kommun verkar tro att de är ett privat företag och inte en kommunal förvaltning. Satsa på kultur, en stadsarkitekt, en turistbyrå mitt i gamla stan, vård, omsorg och skola! Eksjö kommun borde också anställa kompetent personal på alla nivåer, öka antalet kvinnor i maktpositioner och öka medborgardialogen
      samt öka genomlysningen av hela kommunorganisationen! Då har kommunen en chans att vara med sin tid.