Massiv fackelmanifestation – ”Somalierna är positivt för Forserum”

Uppemot 500 personer deltog i fackeltåget i Forserum ikväll fredag. Ytterligare flera hundra anslöt på Centrumplan för en manifestation emot de brott som Forserumssomalierna utsatts för. ”Somalierna är positivt för Forserum”, säger Forserumsbon Sara med en fackla i handen.

”De finns 100 facklor och det är långt ifrån varannan som fått en fackla”, sa en deltagare i tåget precis innan man avgick från Rosenholmsskolan följda av ett massivt mediauppbåd.
Höglandsnytt var på plats.Fackeltåg Forserum. Foto: Höglandsnytt
Stämningen var lugn och sammanhållen, alla ville visa sitt stöd för de brottsutsatta och sitt avståndstagande från eventuell rasism.
Bland deltagarna märktes bland annat Nässjö kommuns kommunalråd Bo Zander (s).
”Jag vill vara här i hjärtat, som privatpersonen Bo Zander men också som kommunalråd och visa mitt stöd. Jag tycker fackeltåget är jättebra”, säger Bo Zander till Höglandsnytt.
”Det som hänt i Forserum är oacceptabelt. Vi ska ha nolltolerans mot trakasserier och våld”, säger Bo Zander i ett pressuttalande på fredagskvällen där han gör ett avsteg från vice kommunalrådet Anders Karlssons tidigare uttalande om rasism eller ej.
”Min uppfattning är att det finns inslag av rasism i det som drabbat Forserumsborna med somaliskt ursprung”, menar Bo Zander.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

13 svar till ”Massiv fackelmanifestation – ”Somalierna är positivt för Forserum””

  1. Profilbild för Thomas
    Thomas

    Tänk vad goda alla deltagare måste känna sig efter detta, när de sedan går hem till sin bostad långt borta från alla invandrare… För det brukar ju vara så att de som är mest engagerade inte bor där invandrarna bor.
    Ungdomarna som ligger bakom det här skulle hållit sig till att jävlas med svenskar, då hade inte en fackla blivit tänd…

  2. Profilbild för Ulf
    Ulf

    Bästa kommentaren på länge.

  3. Profilbild för Rolf
    Rolf

    Jag va med och Jag bor i ett invandrartätt område. Ser inga problem med det. Problemet är inte var man kommer från utan arbetslösheten o den segregation som har uppstått i landet. Klyftorna i samhället har ökat markant under senaste tiden vilket leder till utslagning av människor

  4. Profilbild för Lilla jag
    Lilla jag

    Thomas
    Jag kunde inte sagt det bättre själv, SÅ sant SÅ ju

  5. Profilbild för Sri Lankan fire
    Sri Lankan fire

    Ge somalierna lite tid, precis som allt skit det var mot Bosnierna , iranierna, på 90 talet. Vem pratar illa om dem idag?. Ingen för att de har jobb och jobbar?…Om vi ger somalerina en bättre start än vad bosnerina och iranierna fick vara med om och möta VAM och BSS , och Alla andra ny nazisters kängor på 90 talet…SÅ kanske vi har många framgångs rika somalier om 10-20 år som tillför något till sverige?.

    Eller så kanske vi har en katastrof med utstötta människor som känner sig uttiddade och inte önskvärda…Då skapar vi en ny Osama eller en ny Breviek… Vi måste passa oss för att mobba en sån utsatt grupp

  6. Profilbild för Olauspetri
    Olauspetri

    Precis ”Sri Lankan Fire”, kunde inte ha sagt det bättre själv. Går man ännu längre tillbaka i tiden snackades det skit om finnarna. Främlingsrädsla finns hela tiden och drabbar de som ses som mest ”annorlunda” för stunden. Under 90-talet skulle våldsverkare från ex-Jugoslavien rasera det svenska samhället, numer är det knappt någon som säger flaska om att de skulle vara något problem. Och Thomas, jag har bott i invandrartäta områden sedan 1999, har aldrig haft några problem med det. Problemen handlar, som Rolf skriver, om att det är fattiga områden, vilket gör att det är mer struliga ungdomar till exempel, men det gäller ju både svenska och utlandsättade ungdomar.
    Konstig hur främlingsfientliga alltid måste tillskriva sina meningsmotståndare diverse saker som de inte vet ett skit om. ”Du bor där inga invandrare bor”, ”du är kommunist” du är ditt och du är datt. Det får jag höra hela tiden när jag debatterar invandringsfrågan. De verkar ha svårt med det där att svara med sakliga argument…

  7. Profilbild för stsimonoftrent
    stsimonoftrent

    Fackeltåg för mördade svenska Ungdomar, förkastligt och som hämtat från Tredje Riket. Fackeltåg för Somaliska lycksökare, Godhet och Demokratiskt. Bara jag som reagerar över att man ”inte ska utnyttja enskilda fall för politisk vinning”?! Dubbelstandard råder.

  8. Profilbild för Mille
    Mille

    Det kommer att bli i Sverige som i Jugoslavien och Irak m fl, då olika grupper av invandrare
    vuxit sig starkare =de kommer att slåss mot varandra.

  9. Profilbild för Bud
    Bud

    Beklämmande att det finns folk 2012 som tillåter sig bli manipulerade av Svt och övriga propagandamedia. Har de inget lärt av historien (se Hitler/Stalintiden och deras propaganda.)

  10. Profilbild för Kräftslaktarn
    Kräftslaktarn

    Kan bara konstatera att EXPO brännmärkt fackelmanifestationer i sig som ett rasistiskt uttryck.

  11. Profilbild för Martin
    Martin

    Tre incidenter med möjligt rasistiskt motiv är polisanmält I Forserum det senaste året. Snacka om att det här är uppförstorat…

  12. Profilbild för Cleven
    Cleven

    Varför inte ge de svenska ungdomarna samma möjligheter som invandrarna till egen bostad samt egen försörjning. Varför inte betald språkutbildning, t.ex. arabiska,som kommer att vara nödvändigt inom en snar framtid.

  13. Profilbild för Jocke
    Jocke

    Önskar att folk kunde förstå att det inte handlar om varifrån människorna kommer ifrån. Men massinvandringen leder ju till just arbetslöshet som leder till segregation som Rolf skriver. Man vill att arbetstillfällena ska öka i takt med invandringen. Så är inte fallet idag. Kan inte bara de ledande förstå detta. Tycker hela situationen är så bisarr. Man måste ha tillgångar att kunna hjälpa. En enkel matematik!