Mohammed utvisad idag – greps på polisstationen i Vetlanda

16-årige Mohammed från Ekenässjön greps idag onsdag på polisstationen i Vetlanda tillsammans med sin mor. De har nu utvisats till Jemen.

Höglandsnytt har tidigare rapporterat om Vetlanda- och Ekenässjöbors kamp för att få 16-årige Mohammed att stanna kvar i Sverige där han bott med sin familj i 5 år. Lärare och kamrater på Njudungsgymnasiet har kämpat för Mohammed och hans familj. Kampen manifesterades med en stor demonstration utanför stadshuset i Vetlanda i februari.
Kampen var förgäves. Uppgifter talar nu om att Mohammed och hans mor greps idag onsdag på polisstationen dit de gick för ett planlagt besök, s k närvarokontroll och för att hämta sitt bidrag från Migrationsverket.
Därefter ska de ha körts till ett flygplan och skickats tillbaka till Yemen där det befaras att de kommer att utsättas för förtryck och hämndaktioner.
Enligt uppgifter till Höglandsnytt befinner sig familjens pappa fortfarande gömd någonstans i Sverige. Han ska vara efterlyst i Jemen för ett brott han inte begått.
”Ett sätt för Muhammed att nu försörja sig och sin mor, blir att bli barnsoldat i Jemen”, säger en vän till familjen till Höglandsnytt som befarar att familjen landar i Jemen utan några pengar.

[Redaktion]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Mohammed utvisad idag – greps på polisstationen i Vetlanda”

  1. Profilbild för vetlandabo
    vetlandabo

    För jävligt rent ut sagt att en oskyldig tonåring tvingas utstå detta. Varför sätts inte invandrare som begår brott på ett plan tillbaka till sitt land för? Ibland undrar jag hur Sveriges myndigheter och regering tänker. Skäms över denna regering som sitter på sina händer och tittar på. Barn är vår framtid. Barnen formas av oss vuxna, vuxna däremot är som de är och kan inte förändras på det sätt som ett barn kan.

  2. Profilbild för Synpunkt
    Synpunkt

    Så Polis och myndigheter har nu gjort sitt jobb enligt Sveriges lagar och regler. De kommer säkert få en massa skit för det. Finns det inga asylskäl så finns det inte, det är en enkel matematik. Sen är det oerhört tragiskt och allting, men regler är regler.
    Sverige bör titta långt söderut på Australien, och hur deras flykting och invandringspolitik fungerar. Där är det ingen idé att försöka komma in utan att kunna visa vem du är osv.
    Sverige kan inte vara världens dåliga samvete.

  3. Profilbild för Magnus
    Magnus

    Det är helt otroligt att myndigheter får bete sig på det här sättet utan att det uppmärksammas mer och bestraffas hårt! Utvisningen av Mohammed strider mot väldigt många paragrafer, antagligen var det därför det gick så fort. Polis och Migrationsverket ser det som ett problem ur världen… Men denna story är inte slut, vi kommer att ta detta vidare!

    Mohammed är en fantastisk kille som alltid, även i dessa tuffa tider har ett enormt leende på läpparna, och det leendet ska kämpas för!

    1. Profilbild för Magnus

      Du säger att polis och myndigheter följer Sveriges regler och lagar, men där har du fel.

      Utlänningslagen är tydlig att Migrationsverket vid alla fall som berör en person under 18år ska följa FNs Barnkonvention vilket man inte gör i detta fallet.

      Dessutom sker utvisningen på fakta som är över 5år, trots att familjen efter det kunnat visa nya dokument på hotet som finns mot dem i Jemen. Migrationsverket har avslagit deras begäran om omprövning.

      För en vecka sedan fick familjen tre veckor på sig att överklaga det senaste beslutet. Man utvisar dem alltså med två veckor kvar!?

      Polisen har av Migrationsverket fått i uppgift att verkställa utvisningen, men även de gör ett fel när de kallar familjen och uppger ett annat syfte. På så sätt ljuger en myndighet som polisen.

      Till sist vill jag bara säga att du har all rätt i världen till dina åsikter, men gör det bakom ditt namn och stå för vad du tycker, annars betyder dina åsikter ingenting!

  4. Profilbild för Anneli
    Anneli

    VP skriver idag att familjen fängslats i Jemen och blev släppta senare med hjälp av släktingar som köpte dem loss. Fruktansvärt. All flyktingpolitik är verkligen så dålig. Kriminella får stanna. Men kvinnor och barn skickas tillbaka. Ofta får vi läsa om detta i media. Kan man inte istället stoppa all invandring och låta de som är här stanna. Det går aldrig att utreda rättvist vilka som har rätt att stanna och inte. Skona åtminstone kvinnor och barn.