Nej till parboende för äldre

Kommunfullmäktige röstade nej till sverigedemokraternas motion om att garantera att äldre par får bo tillsammans på äldreboenden. Vård- och omsorgsordföranden Carina Bardh (m) är rädd för att friska gamla kommer att befolka boenden för sjuka i framtiden.

Carina Bardh menar att om den sjukare i ett äldre par dör kan den friskare bo kvar och det skulle leda till kostnader. Men Carina Bardh menar också att kommunen gör sitt yttersta för att äldre par ska få bo på åtminstone samma äldreboende och helst i samma lägenhet.
Motionsställaren Anker Iskov Christensen (sd) var besviken och pekade på att enkäter visar att äldre vill bo tillsammans och att lagförslag är på gång.
”Och vi begär inte att det ska införas imorgon”.

Magnus Olofsgård (fp) var kritisk till hur ärendet handlagts.
”Ni har inte tagit den här frågan på allvar som den förtjänar. Hur stort är det problemet [som Carina Bardh tog upp]? det har inte redovisats. Vi har en jätteutmaning framför oss, lagförslaget går ut på remiss nu, vi har inte mycket tid, lagförslaget kommer gå igenom, vi måste ta det på allvar, vi måste veta nu”, sa Magnus Olofsgård.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: