Nysläppta bilbrännare fast i natt igen

Två unga män, ännu inte 20 fyllda greps under natten i Nässjö, misstänkta för bilstöld och skadegörelse genom brand. De båda satt nyligen anhållna misstänkta för en hel rad bilstölder (och en bilbrand) i Nässjö och Bodafors.

Strax efter midnatt fick polisen larm från en person i Nässjö, som sett hur en personbil körts in i en trädgård i centrala Nässjö och därefter satts i brand. Två män försvann från platsen.

Mannen som larmat polisen skyndade sig ut och följde de båda männen samtyidigt som han via mobilen hela tiden kunde informera en radiooperatör hos polisen om var man befann sig.

Han förlorade dock de två bilbrännarna ur sikte men en polispatrull hittade dem, där de tryckte i ett buskage. Signalementen stämde med dem anmälaren hade angett.

De båda satt i slutet av april anhållna, misstänkta för inblandning i minst fyra bilstölder. Nu sitter de alltså där igen. Den här gången är det inte en Golf som stulits och bränts, så mycket är säkert. Troligen är det en japansk bil. Bilens regskyltar saknas.

Tekniska undersökningar ska genomföras under lördagen.


Publicerat

i

av

Etiketter: